esd-védelem

Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet. ESD védett ipari padló segítségével gyártósora és termékei biztonságban lesznek.

AZ ESD HATÁSAI

AZ ESD VÉDELEM A PADLÓNÁL KEZDŐDIK!

Fontos alapszabályok

Az ESD védelemhez megfelelő földelést kell biztosítani, hogy a sztatikus töltést, ami egyéb esetben megrongálná az alkatrészeket semlegesíteni lehessen. Az ESD biztos munkaállomások sztatikus töltést elnyelő vagy anitsztatikus munkafelülettel rendelkeznek, amik közös földre vannak csatlakoztatva. Gondoskodni kell továbbá a munkatársak bőrének földeléséről is, lehetőleg csuklópánton keresztül, így el lehet vezetni a bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket.

Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását, így a padló az ESD védelem alapeleme.

5-2-724x1024

A PADLÓ AZ ESD VÉDELEM ALAPELEME

Az ESD (elektro static discharge) elektrostatikus kisülés ellen védett rendszerek alapfeltétele a megfelelő minőségű ESD védett padozat kialakítása.  Az Epo-trend által kifejlesztett eljárással készített padlók a piacon egyedül állóan laborvizsgálatokkal, szabvány szerinti vizsgálatokkal vizsgálva és megfelelő dokumentációval igazoltan megfelelnek ezen elvárásoknak.

HUSQVARNA SUPERFLOOR

KORREKT MEGOLDÁS A TERMELÉSKIESÉS NÉLKÜLÖZÉSÉRE.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

Megoldásként kínáljuk ESD védelemmel kombinálható padló koncepcióinkat, a Husqvarna Superfloor padlómegoldásokat, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepcióink megfelelően áthidalják ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

Contact Us

Gallery